Ontspannen opvoeden

Als ouder streef je altijd naar het beste voor je kind, maar opvoeden kan soms stressvol en uitdagend zijn. Vooral voor ouders van kinderen tussen 1,5 en 4 jaar kan het voelen alsof je voortdurend op je tenen loopt. Gelukkig sta je er niet alleen voor; “Ontspannen Opvoeden” biedt praktische hulp en begeleiding om de opvoeding gemakkelijker te maken. 

Inhoud cursus

Deze cursus is ontworpen voor ouders van kinderen vanaf 1,5 tot 4 jaar oud en focust op:

 • Stressvermindering
  Technieken om stress en frustratie te verminderen, waardoor je zelfverzekerder wordt in je rol als ouder.
 • Ouder-kind relatie
  Strategieën om een sterke, gezonde band met je kind op te bouwen, met een nadruk op communicatie en begrip.
 • Positieve opvoeding
  Methodes om op een positieve manier te communiceren, grenzen te stellen, en je kind te motiveren.
 • Realistische verwachtingen
  Het ontwikkelen van realistische verwachtingen door een beter begrip van het gedrag van je kind, wat frustraties voor zowel ouder als kind vermindert.
 • Onderzoek eigen patronen
  Reflectie op je eigen opvoedingsachtergrond en de invloed daarvan op je opvoedstijl.

Werkwijze

Ik stem de cursus volledig af op jullie gezin, waarbij we gebruik maken van filmpjes van je eigen kind(eren) om specifieke uitdagingen in de opvoeding aan te pakken. Dit stelt ons in staat om nauwgezet af te stemmen op jullie behoeften als ouders en de unieke eigenschappen van jullie kind.

Aanbod op maat

Of je nu de voorkeur geeft aan deelnemen in groepsverband of individuele begeleiding thuis, de cursus wordt aangepast aan jouw persoonlijke doelen en wensen. Voor meer informatie over hoe “Ontspannen Opvoeden” jullie gezin kan ondersteunen, nodig ik je uit om contact op te nemen.

Meld je nu aan voor “Ontspannen Opvoeden” en ontdek hoe deze benadering je het vertrouwen en de tools geeft om de uitdagingen van het opvoeden aan te gaan.