Over mij

Thessa de Roo

Ik ben Thessa de Roo, moeder van twee volwassen kinderen en een gepassioneerde professional met 36 jaar ervaring in de GGZ Kind en Jeugd (o.a. jonge kind team hechting & trauma) en jeugdgezondheidszorg (0-4 jaar). Ouder zijn is een prachtig avontuur, maar ik begrijp als geen ander de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Als jonge moeder had ik graag de inzichten in opvoeden en de massagetechnieken gehad. Dit is de reden dat ik deze inzichten en tools graag met jullie wil delen om het opvoeden relaxter en leuker te maken.

thessa-de-roo_baby-kind-praktijk_groei

Mijn visie

In mijn werk ontmoet ik kinderen en ouders die op verschillende manieren zijn vastgelopen. Ouders vertellen vaak over de moeilijkheden in de beginfase van het ouderschap, waar ze onvoldoende begeleiding hebben ontvangen. Dit motiveerde mij om mijn kennis en ervaring in te zetten om problemen te voorkomen in plaats van ze later op te lossen. Zo ontstond mijn eigen Baby & Kind Praktijk GROEI.

Wat ik doe

Samen met ouders kijk ik naar de interactie met hun kind, in het gedrag en de lichaamstaal. Waarom doet een kind wat het doet? En waarom reageert een ouder op een bepaalde manier? Samen leggen we de puzzel en stemmen we af op de behoeften van het kind. Ik gebruik technieken uit verschillende stromingen en stel met ouders een uniek pakket samen om hen te ondersteunen in het afstemmen op hun kind en het ouderschap.

In mijn praktijk zie ik ouders groeien door de inzet van massage en het verkrijgen van inzicht in ontstane patronen. Ze herontdekken hun ouderlijke kracht en vinden vertrouwen in hun intuïtie. Ouders en kind krijgen samen een eerlijke start. Elk kind en elk gezin is uniek, en daarom is geen enkele aanpak hetzelfde.

Ik denk graag met jou mee in het prachtige avontuur van ouderschap. Ontdek samen met mij hoe massage en inzicht jou en je kind kunnen laten groeien. Laten we samen een solide basis leggen voor een liefdevolle en krachtige start. Ik kijk ernaar uit om jou en je gezin te verwelkomen bij Baby & Kind Praktijk GROEI! 

Verrijkende opleidingen naast mijn HBO-V/GGZ kind en jeugd

Docent A-Level Babymassage Nederland

  • Gecertificeerd om jou de kunst van babymassage bij te brengen, waardoor je niet alleen technieken leert, maar ook een diepere connectie met je baby opbouwt.
  • Docent voor kraamverzorgsters, technieken babymassage 0-6 weken.

Triple-P Niveau 1 t/m 5

  • Gespecialiseerd in het Positive Parenting Program op alle niveaus (1 tot 5). Samen ontdekken we positieve opvoedingsvaardigheden voor elke fase van de ontwikkeling van je kind.

Theraplay Coach i.o.

  • In opleiding tot Theraplay Coach, waarbij ik hechtingsbevorderende speltherapie toepas.

Piep zei de Muis

  • Mijn expertise omvat ook het programma ‘Piep zei de Muis’, een preventief programma voor kinderen (4-7) die in een stresssituatie leven of hebben geleefd.

Docent Ontspannen Opvoeden (1,5-4 jaar)

  • Docent in het ontspannen opvoeden voor ouders van peuters (1,5-4 jaar). Samen verkennen we manieren om de uitdagingen van deze leeftijdsfase met rust en vertrouwen aan te gaan.

Docent Mindful Parenting

  • Methode om stress in de opvoeding en impulsieve reacties te herkennen, te begrijpen en te verminderen.

Mindful Kids

  • Vorm van aandacht training en helpt kinderen tot rust te komen en prikkels te verwerken. Het leert ze om met emoties om te gaan en dat alle gevoelens oké zijn.